Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Aikido

Aikido Dreng

En ikke-aggressiv kampsport

Aikido er en japansk kampsport - eller rettere, kampkunst - der blev udviklet i 1930'erne. Der findes forskellige stilarter indenfor sporten, der dog altid helt grundlæggende er ikke-aggressiv. Sporten er ren defensiv, og det handler aldrig om at nedkæmpe modstanderen eller gøre skade på ham eller hende.  

Man arbejder både med fysikken og psyken

Man konkurrerer ikke i Aikido, og sporten handler i øvrigt langt fra alene om det rent fysiske. Når man dyrker Aikido, handler det i høj grad også om personlig udvikling. Jo længere tid man har dyrket sporten, jo højere grad af anseelse får man, men samtidig får man også flere forpligtelser. Som et erfarent medlem skal man blandt andet lære fra sig, hvilket hjælper andre, men samtidig også én selv, da det gør én endnu bedre. Med tiden bliver man måske mester, hvilket medfører ganske særlige værdier og levevis.

Børnene lærer blandt andet om vigtigheden af at udvise respekt overfor andre

Børn, der dyrker Aikido, lærer selvfølgelig de rent fysiske ting som at falde og at undvige m.v., men der er også stor fokus på for eksempel udvikling af elevernes samarbejdsevner. Der sættes desuden fokus på en opførsel, hvor man udviser respekt overfor andre, ligesom børnene hen af vejen typisk vil blive undervist i forskellige sider af den japanske kultur.
 

HVIS DU VIL VIDE MERE OM AIKIDO:
 

Aikido klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til Aikido.

Aikido video - se et videoklip om Aikido.

DAF - Dansk Aikido Forbund samler flere stilretninger af Aikido under samme tag og arbejder for at skabe og opretholde et højt niveau af aikido træning i Danmark.

 


 

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!