Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Amerikansk fodbold

Amerikansk Fodbold Dreng

Interessen for amerikansk fodbold er vokset markant de seneste år

Amerikansk fodbold stammer fra rugby. Sporten, der især er udbredt i Nordamerika, kom til Danmark i 1987. I starten gik det trægt med at få danskerne til at interessere sig for sporten, men siden 2000, hvor TV 2 Zulu begyndte at vise amerikansk fodbold, er antallet af klubber og udøvere vokset markant.

En sport, hvor næsten alt er tilladt

I amerikansk fodbold handler det om at løbe eller gribe bolden indenfor modstanderholdets målfelt eller alternativt at sparke bolden i modstanderens mål. Kropstacklinger er tilladt, og mange finder, at det er noget af charmen ved amerikansk fodbold, at næsten alt er tilladt. Det eneste, der er forbudt, er således knytnæver og spark.

Der er brug for alle, tykke og smalle

Der er dog samtidig også megen taktik i spillet. Hver spiller har en unik rolle, og holdet planlægger løbende slagets gang med rådslagning ved spilstop. Amerikansk fodbold har mere fokus på holdspillet end på den enkelte spiller, og der er både brug for den høje, den tynde, den lille, den store, den stærke osv.

Der findes ca. 40 klubber under DAFF (Dansk Amerikansk Fodbold Forbund), og de største klubber har i omegnen af 200 medlemmer. Det er dog langt fra alle klubber, der har tilbud til børn og unge.

Flag Football: et alternativ til amerikansk fodbold uden kropstacklinger

En variant af Amerikansk fodbold er Flag Football. Den vigtigste forskel er, at Flag Football ikke er en kontaktsport, således at blokeringer og tacklinger ikke er tilladt her. Sporten er derfor et godt alternativ til børn og unge, men desværre skal man lede længe efter tilbud til juniorer. I mange andre lande spilles spillet ellers helt ned til 8 års alderen på mindre baner og med mindre bolde, men her i Danmark dyrkes sporten indtil videre især uorganiseret i f.eks. skoler og på fritidshjem.


HVIS DU VIL VIDE MERE OM AMERIKANSK FODBOLD:
 

Amerikansk fodbold klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til amerikansk fodbold.

Flag Football video - se et videoklip med børn, der spiller flag football.

DAFF - Dansk Amerikansk Fodbold Forbund har omkring 3.500 medlemmer fordelt på ca. 60 klubber over hele landet.

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!