Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

ANDEN KAMPSPORT

Kampsport Dreng

Der er et hav af muligheder for børn indenfor kampsportens verden


Kampsport har typisk en militær oprindelse, men bliver i dag praktiseret som sport. De forskellige discipliner indenfor kampsport har alle forskellig fokus. Hvilken af disse, man foretrækker, er og bliver en smagssag.

Man kan vælge mellem et hav af muligheder, der typisk kategoriseres efter deres geografiske oprindelse. De japanske kampsportsgrene er discipliner som for eksempel judo, karate, sumobrydning og ju-jitsu, mens de europæiske tæller blandt andet boksning, brydning og fægtning.

Få overblik over de forskellige typer af kampsport, som børn i Danmark kan gå til her: Ny Sports oversigt over kampsport.

 

Børnene får trænet både krop og sind


Kampsport sætter generelt fokus på dyder som disciplin, respekt, selvtillid og selvforsvar. De fleste discipliner er meget alsidige og stiller generelt store krav til motorisk koordination. Børn, der dyrker kampsport trænes ydermere i kondition, smidighed, styrke og kropskontrol. Samtidig gavner kampsport typisk børnene psykisk.

Op til en vis alder træner piger og drenge typisk sammen. Drengene har rent styrkemæssigt typisk en fordel, men hvad pigerne mangler på den front kan de ofte hente hjem på bedre teknik.

Nogle kampsportsgrene kan være lidt svært tilgængelige i deres rene form, men langt de fleste discipliner er - i tilpassede former - super egnede til børn uanset alder og fysisk formåen.


HVIS DU VIL VIDE MERE OM KAMPSPORT:
 

Video om kampsport - Se debat om kampsport og børn.

Kampsport klubber - Der er mange forskellige former for kampsport til børn. Få oveblik over mulighederne her.


 

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!