Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Atletik

Atletik Dreng

Løb, kast eller spring

Atletik består overordnet af løb, kast og spring. De fleste løbediscipliner foregår på en 400 meter bane på stadion, mens spring og kast foregår i inderkredsen af banen.

Løbedisciplinerne indenfor atletik er blandt andet sprint, mellemdistance, forhindringsløb, stafet og kapgang. Kastedisciplinerne består blandt andet af diskos, hammer og spydkast, mens springdisciplinerne består af højde-, længde- og stangspring m.fl.

Atletikmærke, der motiverer børnene

Dansk Atletik Forbunds Børne- og ungdomsudvalg gør et stort arbejde for at fastholde og udvide antallet af danske børn, der dyrker atletik. Herunder er indført et atletikmærke, som skal gøre det endnu sjovere og mere motiverende at konkurrere. Mærket kan fås i 6 aldersklasser, og man skal gennemføre 3-4 discipliner afhængig af alder m.v. 

Atletik børn får masser af fysisk træning og styrket deres sociale kompetencer

Atletik træningen af børn foregår på tværs af køn. Børnene får styrket deres kondition, hurtighed, motorik, styrke og sociale færdigheder.

Op til 8 år er den helt primært baseret på leg, og børnene introduceres langsomt til f.eks. motionsløb og andre dele af sporten. Fra ca. 9 år bliver træningen mere målrettet og udfordrende, og der varieres mellem disciplinerne løb, spring og kast.

HVIS DU VIL VIDE MERE OM ATLETIK:
 

Atletik klubber - Få overblik over, hvor børn kan gå til atletik.

Atletik video - se videoklippet Det handler om at røre sig og ha' det sjovt...

Dansk Atletik Forbund - Forbundet står blandt andet bag det populære atletikmærke, der gør det muligt at teste og belønne de unge atletikudøvere.

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!