Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Australsk fodbold

Australsk Fodbold

Det er helt sin egen sport

Australsk fodbold har elementer fra almindelig fodbold, rugby og håndbold, men er i øvrigt helt sin egen sport med en række specialiteter, som du ikke finder i nogen andre discipliner.

En fysisk krævende og ekstrem hurtig sport

I australsk fodbold er der 18 spillere på hvert hold. I Danmark spilles dog ofte med færre spillere. Banen er oval og har et mål bestående af fire lodrette stolper i hver ende. Bolden er ligeledes oval og skal - for at der er mål - sparkes gennem de to midterste stolper, uden at blive berørt undervejs.

Der er tale om en fysisk krævende og ekstrem hurtig sport, hvor tacklinger er tilladt. De bedste spillere brillerer - udover at være gode til at sparke og gribe en bold - ved deres hurtighed, fysiske styrke samt evne til at læse spillet.

Der er kun få muligheder for at spille australsk fodbold for børn i Danmark

Sporten blev lanceret i Danmark på konkurrenceplan i 1991, og siden 2012 er sporten organiseret under DAFL (Dansk Australsk Fodbold Liga).

Der er ikke mange børn, der spiller australsk fodbold i Danmark. Men der er gode muligheder i Farum Cats, hvor børn mellem 7-15 år hver uge samles for at spille Australsk Fodbold. 

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!