Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Baseball og softball

Baseball Dreng

Der findes kun få baseball klubber i landet

Den amerikanske nationalsport baseball er et boldspil med mange facetter. Udover at være en meget populær sport i sit hjemland, dyrkes den også intenst i for eksempel Japan.

I Danmark har sporten været stort set ikke-eksisterende i mange år. Men i 2009 blev Dansk Baseball Forening etableret. De står bag en række initiativer for at få sat sporten på agendaen i Danmark.

Flere klubber er etableret i forlængelse heraf, men endnu er der ingen tilbud målrettet børn.

Softball er langt mere udbredt i Danmark

Hvis dit barn finder baseball fascinerende, kunne det være et alternativ at undersøge mulighederne for at gå til softball i dit område.

Softball er langt mere udbredt i Danmark end baseball. I landet har vi således både en herre-, en dame- og en juniorliga (hos de større juniorer og hos seniorerne spilles der fast-pitch softball).

Softball stammer fra baseball og spilles af begge køn og i alle aldre. Det spilles med bat og en hård læderbold (hos de mindste børn bruges en lidt blødere version). Sporten er udbredt i hele verden. Både softball og baseball er i familie med rundbold, men har flere regler.

Softball for juniorer og T-Ball til de mindste

Der findes omkring 12 softball klubber i landet. Nogle af klubberne tilbyder træning for juniorer. Desuden er der udviklet et særligt koncept, T-Ball, som gør, at børn helt ned til 5 års alderen kan være med.
 

HVIS DU VIL VIDE MERE OM BASEBALL / SOFTBALL:
 

Baseball / softball klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til baseball / softball.

T-Ball video - se dette skønne videoklip af glade børn, der spiller T-Ball.

Dansk Softball Forbund - her kan du bl.a. læse mere om T-Ball for børn.

 

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!