Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Basketball

Basket Dreng

Basketball er en utrolig populær sport

Basketball er en af de mest populære sportsgrene i verden. USA har domineret sporten internationalt, siden den første officielle kamp blev spillet i 1892. Basketball indtog Danmark i 1950'erne, og blandt de første dygtige danske spillere var der flere, der kom fra håndbolden.

Også Streetbasket er udbredt

I basketball er der to hold, der har hver fem spillere på banen ad gangen. Spillet går ud på at få bolden i modstandernes kurv samt forhindre, at det andet hold får bolden i ens egen kurv.

Spillet foregår indendørs, men er også udbredt udendørs, hvor det kaldes for Streetbasket.

Der gøres en masse i dansk basketball for at tiltrække og fastholde børnene

Den bedste række i Danmark hedder Basketligaen. Sporten er i Danmark organiseret under DBBF, der - i tæt samarbejde med DGI Basketball - gør en masse for at hive nye børn ind i sporten via forskellige tiltag.

Blandt andet via skoler og fritidsordninger, hvor de har introduceret Easy-Basket med et mål om at skabe en sjov boldleg for børnene og samtidig udfordre dem motorisk. Easy Basket er nemt og hurtigt at komme i gang med, og reglerne er nemme at forstå.

Der eksisterer over 100 danske basketball klubber, og mange af dem har tilbud til børn og unge. I træningen arbejdes der typisk med teknik og ofte også forskellige styrkeøvelser, ligesom der spilles kamp under en eller anden form.
 

HVIS DU VIL VIDE MERE OM BASKETBALL:
 

Basketball klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til basketball.

Basketball video - se de seje tricks fra en amerikansk børnebasket stjerne.

DBBF - Slå et smut forbi Danmarks Basketball Forbunds website, hvor du finder meget mere om sporten, historien, regler og tilbud.

 

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!