Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Bordtennis

Bordtennis Dreng

Fotograf: Jens Luckenback

Bordtennis er verdens hurtigste spil

Bordtennis er verdens hurtigste spil, og for mange også "verdens sjoveste spil". Spillet kaldes for verdens hurtigste spil, fordi den 2,7 gram lette bold i et hårdt smash når en fart på omkring 150 km i timen.

Spillet er let tilgængeligt. Alle har prøvet at have et bat i hånden i skolen, på fritidshjemmet, hjemme i kælderen eller i den lokale bordtennisklub.

Der er over 200 registrerede klubber i Danmark

Dansk BordTennis Union har 241 registrerede klubber fordelt over hele landet - med pt. knap 10.000 medlemmer. Hertil kommer de mange, der spiller bordtennis i deres fritid og på arbejdspladser.

Sporten har været en olympisk disciplin siden 1988. Danmark (Michael Maze og Finn Tugwell) vandt bronzemedaljer i herredouble ved OL i 2004. Danmarks bedste bordtennisspiller, Michael Maze, blev i 2009 europamester i herresingle. Herrelandsholdet vandt desuden sølvmedaljer ved EM for hold i 2009. I 2012 deltog Mie Skov, Allan Bentsen og Michael Maze ved OL i London, og her spillede Michael Maze sig helt frem i kvartfinalen.

Langt de fleste klubber har tilbud til børn

Langt de fleste af landets klubber tilbyder træning af børn, som typisk består af grundteknik og kamptræning kombineret med leg, mens den tekniske træning følger senere. Man kan som spiller deltage i holdturneringer og spille individuelle stævner.

Bordtennis træner evner som hurtighed, koncentration, kondition og præcision.
 

HVIS DU VIL VIDE MERE OM BORDTENNIS:


Bordtennis klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til bordtennis.

Bordtennis video - tjek denne superseje 6-årig bordtennishaj ud.

Dansk BordTennis Union - Læs mere om bordtennis i Danmark på Dansk BordTennis Unions website.

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!