Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Beregn børns BMI

Du kan bruge denne BMI test til at få en indikation af, om dit barn er overvægtig. Testen er målrettet børn mellem 2-18 år
Køn
Fødselsdato (?)
Højde (?) cm
Vægt (?) kg

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!

Hver femte barn i Danmark er overvægtigt
Hvert femte barn i Danmark er overvægtigt. Bag denne kedelige statistik ligger en kombination af usunde spisevaner og for lidt motion. 70 % af de børn, der er overvægtige i barndommen, er også overvægtige som voksne.

 

Samtidig ses en stigning i antallet af helt unge, der er undervægtige. Her skal du som forældre være opmærksom på tidlige tegn på spiseforstyrrelser som gentagne slankekure, overdreven motion, negativ opfattelse af egen krop og stor fokus på mad, motion og krop. 


Hvad fortæller BMI testen?

Du kan bruge BMI testen til at få en indikation på, om dit barn er overvægtigt. BMI betyder Body Mass Index og benyttes af bl.a. WHO som en målestok for, om man er over-, under eller normalvægtig.

Ovenstående test er særligt målrettet børn ml. 2-18 år. Resultatet fortæller dig, om forholdet mellem dit barns vægt og højde stemmer overens med anbefalingerne.

Anbefalingerne afhænger af barnets alder og køn. Resultatet ovenfor viser barnets aktuelle BMI i forhold til farvede områder. Det grønne område indikerer normalvægt. Det blå område indikerer undervægt, mens overvægtsområdet er markeret med gult eller rødt. Det gule område viser tendens til overvægt, mens det røde område viser en sværere overvægt, der kræver en særlig indsats.

Børns BMI falder normalt i perioden 1-5 år. Stiger dit barns BMI således i denne periode, bør du være ekstra opmærksom på udviklingen i dit barns vægt. 


BMI beregninger kan aldrig stå alene

Resultatet af alle BMI tests er alene vejledende og skal altid kombineres med din sunde fornuft. Inddrag jeres læge, hvis du er i tvivl om dit barn er overvægtig eller viser tidlige tegn på en spiseforstyrrelse. Din læge kan hjælpe både med en mere objektiv vurdering samt med en snak om, hvilken plan og hvilke værktøjer, der egner sig bedst til lige præcis jer.