Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Cheerleading

Cheerleading

Oprindeligt var cheerleadere mænd

Cheerleading startede i USA for omkring 100 år siden. Oprindeligt var cheerleaderne mænd, men senere kom kvinderne, pom-pom'erne og showdansene til. Cheerleading kom til Danmark i 90'erne i forbindelse med superliga fodboldkampe.

I dag fungerer cheerleading fortsat som et festligt underholdningselement i forbindelse med sportskampe, men det er også en selvstændig sport med eget forbund, klubber og konkurrencer. Der afvikles både EM og VM i Cheerleading.

Cheerleading er en alsidig holdsport  

Cheerleading er en alsidig sportsgren, der indeholder elementer af dans, gymnastik, styrke og fleksibilitet. Til konkurrencer konkurrerer hold mod hinanden med koreograferede shows. Cheerleading er en holdsport, hvor alle deltagernes indsats vægtes lige højt. Timing og synkronisering i forhold til hinanden er således vigtige elementer i sporten.

De fleste forbinder udelukkende cheerleading med piger, som danser på stadion og/eller til sportskampe, men den form for cheerleading som forbundet DCA repræsenterer er meget mere og andet end det. Cheerleading er en konkurrencesport med elementer som stunt, pyramider, kast og springmnastik for både piger og drenge.  

Konkurrencesport i Danmark siden 2002

Sporten vokser hastigt på landsplan og i verden. Det internationale forbund ICU har nu 81 medlemslande, og afholder hvert år VM i Disney World, Florida, hvor også Danmark er repræsenteret blandt ca. 14.000 udøvere fra hele verden. Herudover arbejder forbundet på optagelse i "GAIF/sportaccord" og herved på at få slået fast, at Cheerleading er en seriøs sport.

I 2002 blev det første nationale mesterskab i Cheerleading afholdt, hvilket var starten på cheerleading som konkurrencesport i Danmark. Hvert år siden da har der været afholdt danske mesterskaber, ligesom Danmark har deltaget i både EM og VM.

Der er i dag omkring 25 klubber med 7-800 udøvere i landet.

En sport for glade drenge og piger

Både drenge og piger kan gå til cheerleading. På holdene træner børnene serier bestående af f.eks. stunt, pyramider, kast, cheerråb, spring og danseelementer. Dermed får børnene trænet såvel kondition som styrke, smidighed, kontrol og udholdenhed.

Herudover skal en dygtig cheerleader evne altid at være smilende og udstråle en positiv energi, som smitter af på publikum.
 

HVIS DU VIL VIDE MERE OM CHEERLEADING:


Cheerleading klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til Cheerleading.

Cheerleading video - se de unge atleters imponerende stunts.

ICU - Det internationale forbund, der bl.a. står bag VM i cheerleading.

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!