Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Floorball

Floorball

En stavsportsgren, hvor det handler om fart og teknik

Floorball er en stavsportsgren, der spilles indendørs med plasticstave og plasticbolde. Sporten stammer fra USA og er meget udbredt i Sverige, hvor det hedder Innebandy. Dansk Floorball Union blev stiftet i 1989.

Floorball handler om fart, teknik og holdspil og spilles ofte i skoler og fritidsordninger i en simpel version.

Floorball vurderes at blive en af fremtidens store holdsport

Floorball er på rekordtid blevet meget populært i Danmark og vurderes at blive en af fremtidens helt store holdsport. Der er i dag omkring 6.500 udøvere og over 100 klubber i landet, og der kommer løbende nye til. Det betyder, at der oftest er en klub i dit nærområde, som tilbyder floorball.

Sporten giver god motion, pulsen kommer i vejret, og hurtighed og reflekser trænes. Samtidig er det super god motorik træning for de mindste, da det kræver god koordination at ramme bolden med staven.

Mange tilbud til børn helt ned til 4 år

Floorball er for alle, og mange klubber har tilbud til børn helt ned til 4 år. I ministævner spilles der i øvrigt ofte uden at kåre en vinder, da det er den grundlæggende holdning i sporten, at børn skal dyrke idræt primært af lyst og ikke for at vinde konkurrencer.

I de fleste klubber findes låneudstyr, så man kan bare møde op med skiftetøj og inde-sko. Langt de fleste klubber har en hjemmeside med information om træningstider og tilbud. Brug klub-linket nedenfor og find din lokal floorballklub.


HVIS DU VIL VIDE MERE OM FLOORBALL:
 

Floorball klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til floorball.

Floorball video - se et klip fra Get Moving, hvor der bl.a. spilles Floorball. 

DaFU - Læs mere om floorball i Danmark på Dansk Floorball Unions website.

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!