Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Golf

Golf Pige

Golf kom til Danmark i slutningen af 1800-tallet

Moderne golf stammer fra Skotland, hvor den første golfklub og 18-hullers bane blev etableret. Sporten kom til Danmark i slutningen af 1800-tallet, og den første danske golfklub, Københavns Golf Klub, blev stiftet i 1898. Dansk Golf Union blev stiftet i 1931, og to år senere blev det første danske mesterskab spillet.

En sport for livet

Børn, der spiller golf, får styrket musklerne i arme, ryg og ben samtidig med, at de får trænet koordination og balance samt deres koncentrationsevne. Det er desuden god motion at gå på en kuperet golfbane.

Samtidig er golf en social sport, hvor man kommer hinanden ved og taler sammen. Derved kan golf være med til at styrke og udvikle den unge og give et godt selvværd. Golf styrker i øvrigt etisk adfærd, da man er sin egen dommer, ligesom golf fordrer god opførsel og hensyntagen til andre mennesker.

For mange er golf en sport for livet, der ydermere har den store fordel, at den kan dyrkes på tværs af alder og niveauer, hvilket gør golf til en genial familiesport.

Målet er flere pigegolfere

Der er flere drenge end piger, der spiller golf i Danmark. Men DGU har en vision om at gøre Danmark til det land i verden, der har den største andel af golfspillende piger. Dette mål søger de at nå via en lang række breddeaktiviteter målrettet pigegolfere, f.eks. Girls Only Tour, Pigecamp og TalentPiger.

I dag er der over 150 golfklubber i Danmark, og der kommer hele tiden nye klubber til. Mange steder er der dog fortsat flere, der søger, end der er pladser, så også juniorer må nogle steder stå på venteliste, før de kan komme til at spille golf i klub. Indtil da kan interessen for sporten afprøves på nogle af de danske pay-and-play baner, hvor der er offentlig adgang.


HVIS DU VIL VIDE MERE OM GOLF:


Golfklubber - få overblik over, hvor børn kan gå til golf.

Golf video - Se en 5-årig få et hole-in-one.

DGU - Læs bl.a. om Dansk Golf Unions arbejde for at fremme golfspillet blandt piger.

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!