Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Gymnastik

Gymnastik Pige

En populær sport for børn i alle aldre

Gymnastik hører til blandt de absolut mest populære idrætsformer. Der findes da også et væld af tilbud til børn i alle aldre.

Til de mindste er der forskellige former for forældre-barn gymnastik, hvor man via lege eller redskabsbaner udvikler børnenes motorik. Fra 3 års alderen bliver det muligt at komme alene på forskellige gymnastik hold. Fra omkring skolealderen er det muligt at vælge mellem de forskellige gymnastikformer som spring, akrobatik, ligesom konkurrencegymnastikken kan begynde at blive introduceret.

Gymnastik er en super sport til at udvikle børns motorik og kropskontrol. Barnet lærer glæden ved at bruge sin krop med koldbøtter, hop og spring etc. Uanset alder og niveau er der altid nyt indenfor gymnastikkens verden, der kan udfordre barnet.

Danmarks gymnastik Forbund opdeler sporten i følgende konkurrencediscipliner: idrætsgymnastik, spring-rytme, trampolin, tumbling, rytmisk gymnastik, rope skipping og sports acro. Læs mere om disse discipliner nedenfor.

Følgende sportsdiscipliner indenfor gymnastik er beskrevet i særskilte afsnit: trampolin og rope skipping.

Idrætsgymnastik kræver mange timers træning for at blive god

Idrætsgymnastik kaldes også for redskabsgymnastik og foregår på hesten, i barren, ringene osv. De fleste børn prøver kræfter med denne sport i folkeskolens gymnastiktimer.

Idrætsgymnastik er en udfordrende og meget konkurrencepræget sport, der kræver mange timers træning for at blive god. Der indgår derfor en høj grad af grundtræning, når man dyrker denne sport.

Børn, der går til idrætsgymnastik, får bl.a. trænet balance, smidighed, reaktionsevne og koordination.

Spring-Rytme er en holdsport med kraftfulde spring og rytmik 

Spring-Rytme, der også kaldes for TeamGym, er en populær gymnastikform, der foregår på hold. I denne sport træner du kraftfulde spring kombineret med rytmiske bevægelser.

På et Spring-Rytme hold laver du rytmiske serier til fri musik, du springer på måtte samt på trampet (en lille skrå trampolin). Træningen er alsidig, og der sættes fokus på f.eks. koordination, rytme, kraft og samarbejdsevner.

Tumbling er en nyere gymnastikform i Danmark

Tumbling er en af de nyere gymnastikformer i Danmark. I denne sport handler det om kraftfulde spring i højt tempo på en 25 meter lang fiberbane. Der foretages 5-8 spring for til sidst at lande sikkert på fødderne Tumbling stiller store krav til barnets styrke, teknik, koordination og smidighed.

Under Danmarks Gymnastik Forbund findes der ca. 25 foreninger, der tilbyder tumbling.

Rytmisk gymnastik er kun for tøser

Rytmisk gymnastik er kun for piger og er en dansepræget gymnastikform, der udøves til musik. I denne sport lægges der stor vægt på femininitet og elegance. Fokus er på at skabe et yndefuldt udtryk. Rytmisk gymnastik giver stor kropsbevidsthed, smidighed og styrke.

Der findes tre hovedtyper af rytmisk gymnastik: Rytmisk Sportsgymnastik, der primært udøves individuelt og med brug af redskaber. Grand Prix, hvor der konkurreres i hold - ofte i serier og både med og uden redskaber. Æstetisk Gymnastik udøves af hold uden redskaber.

Sports Acro er en holdsport, hvor der trænes på tværs af alder og køn

I Sports Acro bygger du pyramider, laver flotte spring og imponerende koreografi - alt sammen tilsat musik. I denne sport arbejder man med at sammensætte balance, tempo, spring og rytmiske bevægelser til en helhed.

Sports Acro er en holdsport, som trænes på tværs af alder og køn, og hvor der også er plads til de mere tunge gymnaster.

I Sports Acro trænes børnenes mod, styrke, kropskontrol og udholdenhed. Samtidig kræver sporten gode samarbejdsevner.
 

HVIS DU VIL VIDE MERE OM GYMNASTIK:
 

Gymnastik klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til gymnastik.

Gymnastik video - Se de superseje gymnaster på airtracken.

DGF - Danmarks Gymnastik Forbund

DGI - Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!