Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Håndbold

Haanbold Piger

Håndboldspillet blev opfundet i Danmark

Håndbold har i mange år været en af de mest populære sportsgrene i Danmark. Spillet blev opfundet i Danmark i 1898 af Holger Nielsen, og har siden da udviklet sig til en verdensomspændende sport. Det første VM i håndbold for herrer blev afholdt i Berlin i 1938. Det danske damelandshold var med til OL for første gang i 1996 i Atlanta, hvor holdet vandt guld.

Man skal ikke være bange for fysisk kontakt

At blive en god håndboldspiller kræver kondition, styrke, hurtighed, spring- og kastekraft. Desuden skal man ikke være bange for fysisk kontakt. I træningen fokuseres desuden på koncentration, kommunikation og samarbejde.

Tilbud til børn helt ned til 3-års alderen

Som indslusning til håndbold tilbyder mange klubber forskellige former for bold- og legaktiviteter for de yngste fra helt ned til 3 års alderen. Nogle klubber tilbyder desuden far-mor-barn håndbold, typisk som enkeltstående arrangementer i løbet af året.

Efterhånden som børnene rykker op i rækkerne, kommer der mere fokus på selve håndboldspillet. Udover selve træningen i klubben har børnene mulighed for at deltage i stævner og træf m.v.
 

HVIS DU VIL VIDE MERE OM HÅNDBOLD:
 

Håndboldklubber - få overblik over, hvor børn kan gå til håndbold.

Håndbold video - Se et portræt af unge håndboldtalenter i en af Team Danmarks Talentklasser.

DHF - Læs mere om håndbold for børn og unge i Danmark på Dansk Håndbold Forbunds website.
 

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!