Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Ju-Jitsu

Ju-Jitsu Pige

Ju-Jitsu er en alsidig kampsport, hvor selvforsvar er en vigtig del  

Ju-Jitsu er et gammelt selvforsvarssystem, hvis historie går langt tilbage i tiden. Det blev udviklet af de japanske samuraier som forsvar, i fald de mistede deres våben. Andre senere udviklede kampsportsgrene som for eksempel Judo, Aikido og Krav Maga har alle rødder i Ju-Jitsu.

Ju-Jitsu er en effektiv og meget alsidig kampsport. Selvforsvar er i øvrigt en vigtig del af træningen. Her lærer børnene bl.a. at vurdere kritiske situationer og i forlængelse heraf at træffe de rigtige beslutninger.

Giver børn øget selvtillid og overskud

Selvforsvar og Ju-Jitsu for børn er typisk renset for alle "farlige" øvelser, som børns fysiske udvikling ikke kan klare. På den vis undgås f.eks. uhensigtsmæssige ledbelastninger.

Når børn dyrker selvforsvar og Ju-Jitsu tilpasses sporten altså børnenes verden. Der fokuseres blandt andet på at give børnene øget selvtillid og overskud, ligesom de lærer om kunsten at beherske sind og krop.

Børn, der dyrker Ju-Jitsu bliver udfordret såvel psykisk som fysisk, og træningen kræver megen disciplin og koncentration. Børn starter typisk lidt senere på ju-jitsu (fra 10 år) end f.eks. judo, da sporten indeholder slag og spark.
 

HVIS DU VIL VIDE MERE OM JU-JITSU:


Ju-Jitsu klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til Ju-Jitsu.

Ju-Jitsu video - se et klip fra ju-jitsu træningen i Roskilde Budo Klub.

DJU - Læs mere om ju-jitsu på dansk judo og ju-jitsu unions website.
 

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!