Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Kano, kajak og roning

Kajak Dreng

Kano og Kajak kan dyrkes fra ren hygge til intens konkurrence

Kano- og kajaksporten har været en olympisk disciplin siden 1936, og den første kajakklub i Danmark blev stiftet i 1916. Der findes to løbsformer: sprint og marathon. Desuden er der indenfor sporten bl.a. følgende discipliner: White Water, Slalom og kajakpolo.

Der findes flere forskellige bådtyper, men i Danmark benyttes mest de såkaldte turkajakker og -kanoer. Kajakken er hurtig og manøvredygtig og relativ nem at transportere. Man kan dyrke kajaksporten fra alt mellem ren hygge og motion til egentlig konkurrencesport.

Der findes kajakker i flere sværhedsgrader - herunder er der i dag kajakker specielt designet til børn. Desuden er havkajakken blevet populær de seneste år. Den er mere stabil, men også tungere end den vanlige kajak.

Der er mange, der har deres egen kano eller kajak, men ellers har klubberne ofte nogle, som medlemmerne kan låne.

Kajakpolo er kajakverdens holdsport

Kajakpolo er kajakverdens holdsport og kan spilles hele året. Om sommeren spiller man udendørs, mens der er nogle klubber, der har adgang til svømmehaller om vinteren.

Sporten er en blanding af vandpolo og basketball, der kombinerer bold, kajak, teknik, atletik og kamp på en enestående måde. Sporten er de seneste år blevet meget populær. Det første DM i kajakpolo blev afholdt i 1998.

Kajakpolo træner både styrke, kondition, teknik og taktik. Det er en sport, der har stor fokus på samarbejde og fælles udvikling af spilstrategi.

Roning er en super børnevenlig sport

Roning er en super børnevenlig sport for både drenge og piger med fokus på sjov og ballade, ferier, træf, hygge, kaproning og meget mere. Sporten giver god motion og styrke - og så er det en topsocial sport, der giver fine muligheder for mange nye oplevelser og venner.

Det er forskelligt fra klub til klub, hvordan træningen er bygget op, men der er typisk træning hele året. Om vinteren ror man måske i romaskiner eller svømmer i hal. Det er som regel muligt at låne båd og andet udstyr i klubben.
 

HVIS DU VIL VIDE MERE OM RONING, KANO OG KAJAK:
 

Klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til roning, kano og kajak.

Video - se et klip fra en børnetræning i Århus Kano og Kajak klub.

Dansk forening for rosport - DFFfr varetager danske roklubbers interesser såvel i Danmark som i udlandet.

Dansk Kano og Kajak Forbund - Læs mere om kano og kajak sporten samt kajakpolo her.


 

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!