Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Klatring

Klatring Born

Klatring er en super familiesport

Klatring er en af de sportsgrene, som vokser hurtigst i øjeblikket. På verdensplan er der cirka 3.000 mennesker, som prøver at klatre for første gang – hver eneste dag.

Årsagen til dette er, at der bliver bygget gode klatrevægge mange steder, så man kan prøve kræfter med sporten, selv hvis man ikke bor i et land med bjerge.

Der er stadig mange, som tager udendørs til klipperne i Sverige eller til bjergene i Norge og i Alperne for at klatre, men stadig flere får øjnene op for, at man kan dyrke klatring som en spændende og familievenlig sport hjemme i Danmark.

Klatring er en fleksibel sport, som man kan dyrke individuelt eller sammen med venner og familie. I mange klubber kan man vælge mellem at træne på et hold eller at komme, når det passer ind i hverdagen, ligesom i et fitnesscenter.

Bouldering er klatring i lav højde


Mange tror, at klatring altid handler om at komme så højt op som muligt, men i øjeblikket vokser den del af klatring, som hedder bouldering, hurtigst. Bouldering er klatring i lav højde, op til tre-fire meters højde, over madrasser. Når man bouldrer, har man ikke brug for reb og klatreseler. I stedet kan man fokusere på at lave svære og vilde klatrebevægelser. På den måde er det let at træne styrke og teknik.

 

Masser af friske piger, der klatrer


Klatring er en sport, som handler lige så meget om teknik som om styrke. Der er en ligelig fordeling af piger og drenge i danske klatreklubber, og alle træner sammen på holdene. Man ser ofte, at pigerne udvikler sig hurtigere teknisk, fordi de ikke bare kan klare sig med armkræfter. I klatring ser man også ofte, at børn er bedre end deres forældre, fordi børnene er lettere og mere modige.

Der er over 50 klatreklubber i Danmark, og mange skoler og fritidsinstitutioner har også klatrevægge.


HVIS DU VIL VIDE MERE OM KLATRING:
  

Klatreklubber - få overblik over, hvor børn kan gå til klatring.

Klatring video - se Ashima og M3 Mirko i moderne klatrekonkurrence. 

Klatresteder - find en klatrefacilitet tæt på dig.

Dansk Klatreforbund - læs mere om klatring i Danmark på Dansk Klatreforbunds website.

 

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!