Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Parkour

Parkour

I Parkour handler det om at se muligheder, hvor andre ser begrænsninger

Parkour handler om at bevæge sig fra punkt A til B på den mest effektive og hurtigst mulige måde udelukkende ved brug af kroppen. Det foregår ofte i byen, men kan i princippet foregå alle vegne. Man benytter bygninger, vægge etc. til fremdrift på alternative måder, og det handler således også om at se muligheder, der hvor andre ser begrænsninger.

Parkour startede i Frankrig som en subkultur, men har via nettet spredt sig til hele verden. Dem, der dyrker det, betegner det som en livsstil, ikke en interesse.

Kræver blandt andet smidighed, balance og god form

At dyrke parkour kræver god fysisk grundform. Der er flere drenge end piger i sporten, men der kommer efterhånden flere piger til. De har en fordel derved, at de ofte er mere smidige og har en bedre balance, hvilket absolut må siges at være en fordel i denne sport.

Man kan ikke "gå til" parkour

Parkour er ikke en organiseret sport, og man kan derfor ikke gå til Parkour på samme måde, som man går til de mere traditionelle sportsgrene. Der dukker dog stadigt flere tilbud op både via private grupper og i kommunalt regi, hvor børn kan få undervisning i Parkour.
 

HVIS DU VIL VIDE MERE OM PARKOUR:


Parkour steder - få overblik over, hvor børn kan stifte bekendtskab med parkour.

Parkour video - se spot på sport: om parkour.

Le-Parkour - Debatforum om Parkour i Danmark.
  

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!