Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Rugby

Rugby Bold

Et hurtigt, teknisk, voldsomt, men også disciplineret spil

Rugby er en af verdens største sportsgrene, og VM i rugby er en af verdens største sportsbegivenheder. Rugby sporten kom til Danmark i 1931. Der er i dag omkring 30 Rugby klubber i Danmark.

Rugby er et meget hurtigt og teknisk spil, der er særdeles publikumsvenligt. Sporten er voldsom, men samtidig er disciplin et kodeord, så det ikke udvikler sig.

De fysiske krav til en rugby spiller afhænger meget af spillerens rolle. På nogle pladser er der brug for styrke, mens andre pladser kræver hurtighed.

Mange traditioner og idealer

Rugby sporten bærer præg af at være en britisk sportsgren med mange traditioner og idealer og med klare værdier omkring respekt, fairplay og kammeratskab. Et eksempel herpå er, at efter en kamp, klapper de to hold altid hinanden ud af banen.

Stigende interesse for rugby blandt børn 

De danske rugby klubber har de seneste år oplevet en stigende interesse blandt børn og unge for at spille rugby. For spillere under 11 år er der næsten ingen fysiske elementer, men de indføres gradvis, således at man omkring de 15 år spiller det fulde spil. Der afholdes flere turneringer for børn og unge.


HVIS DU VIL VIDE MERE OM RUGBY:


Rugby klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til rugby.

Rugby video - se klippet. kom ind i kampen. spil rugby.

DRU - læs mere om rugby i Danmark på Dansk Rugby Unions website.

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!