Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Sejlsport

Sejlsport Dreng

Danmark er et fantastisk sejlerland - også for børn

Den danske kystlinje er som bekendt lang, og der findes mange sejl- og surfklubber i Danmark. De fleste af dem har tilbud til børn og unge under en eller anden form. Børn, der gerne vil lære at sejle, har følgende muligheder, når det gælder valg af båd: Optimistjollen, TERA-jollen og FEVA-jollen, hvoraf optimistjollen er den mest udbredte. Desuden har surfklubber ofte surfbrætter, der kan bruges af børn og unge.

Barnets højde og vægt er ligegyldig

De fleste børn starter med sejlsport ved 7-9 års alderen, og det er en fordel, at barnet er tryg ved at være i vand. Dit barn skal desuden kunne lide at være udendørs og have et godt gå på mod. Højde og vægt er ligegyldig - selv fysisk små børn kan håndtere en jolle eller et bræt.

I de fleste klubber er der mulighed for i første omgang at låne en jolle/et bræt, og ofte også en redningsvest og våddragt.

Masser af naturoplevelser og sociale relationer

Træningen har fokus på at gøre børnene til trygge og glade sejlere, der har et godt kendskab til at færdes på vandet Livet i en sejlklub giver børnene mulighed for at opleve mange facetter af en friluftsidræt f.eks. naturoplevelser, personlig udvikling, lejre med fokus på det sociale og at have det sjovt samt konkurrence.


HVIS DU VIL VIDE MERE OM SEJLSPORT:


Sejlsport klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til sejlsport.

Sejlsport video - se ungdomssejlere fra hele landet på landsholdslejr.

Dansk Sejlunion - Læs mere om sejlsport i Danmark på Dansk Sejlunions website.

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!