Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Skøjteløb

Skojtepige

Kunstskøjteløb er den mest udbredte skøjtedisciplin i Danmark

Inden for skøjteløb er der følgende discipliner: hurtigløb, kunstskøjteløb og short track. Hurtigløb og short track dyrkes kun få steder i Danmark, hvorfor alene kunstskøjteløb beskrives i det følgende.

Der er flere forskellige grene indenfor kunstskøjteløb. Fælles for dem alle er, at de tekniske elementer, der indgår, udføres som dans til musik. Den grundlæggende disciplin er sololøbet. Denne dyrkes i alle danske klubber. Piger og drenge trænes som regel på fælles hold, men i enkelte klubber findes særlige drengehold.

Hvis de starter tidligt, 
er de ikke bange for at falde

Man kan begynde til skøjteløb, når barnet kan gå - men det er bedre at vente, til de kan løbe. Det er optimalt at starte med skøjteløb i 4-6 års alderen, hvor børnene endnu ikke er bange for at falde.

Børn, der dyrker skøjteløb, får trænet balance, koordination, styrke, kondition og smidighed. Det tager mange år og benhård træning at udvikle sig til en god skøjteløber.

Der er i alt omkring 20 skøjteklubber i Danmark. De fleste af dem tilbyder begynderundvisning og mulighed for gratis prøvetimer. I starten kan man låne eller leje skøjter i klubben.

Skøjtesæsonen løber fra september til marts.
 

HVIS DU VIL VIDE MERE OM SKØJTELØB:


Skøjteklubber - få overblik over, hvor børn kan gå til skøjteløb.

Skøjteløb video - se Anna til DM i kunstskøjteløb.

Dansk Skøjte Union - læs mere om skøjteløb i Danmark på Dansk Skøjte Unions website.

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!