Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Skydning

Skydning for Born

Skydning i klub foregår under kontrollerede forhold

Skydning er måske ikke lige den første sportsgren, du tænker på, når du skal finde en ny sport til dit barn. Men alle kan gå til skydning, og både forældre, bedsteforældre og børn kan således være sammen om at dyrke interessen for skydning.

Skydning i klub foregår under kontrollerede forhold og med høje sikkerhedskrav. Der er lovgivningsmæssige regler, der skal overholdes. Desuden har klubberne fokus på at lære børnene om sikkerhed.

Der er to slags skydning: baneskydning, hvor afstanden til skiverne er den samme og terrænskydning, hvor man går mellem forskellige opstillinger ude i naturen. Man skyder enten med pistol eller gevær.

Mange skydeklubber har tilbud til børn

Skytter under 21 år deles op i klasserne børn, junior og ungdom. Dit barn kan starte med sporten, allerede fra det er 6-7 år. Børn, der går til skydning, får bl.a. trænet koncentrationsevne, udholdenhed og indre balance.

Hvis du har fået lyst til at stifte nærmere bekendtskab med sporten, skal du kontakte en af de klubber, der har afsat ressourcer til at modtage børn. Våben og høreværn kan som regel lånes eller lejes i klubberne.

Under Dansk Skytte Union er der i alt over 50.000 medlemmer fordelt på ca. 450 skytteforeninger. 


HVIS DU VIL VIDE MERE OM SKYDNING:


Skydeklubber - få overblik over, hvor børn kan gå til skydning.

Skydning video - se videoklippet Bliv Skytte.

Dansk Skytte Union - Du kan læse mere om sporten på Dansk Skytte Unions website, hvor du f.eks. finder information om idrætslejre, antimobning-kampagner, børneattester m.v.

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!