Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Taekwondo

Taekwondo Dreng

Fokus på smidighed, styrke og hurtighed

Taekwondo er en gammel koreansk kampsport. I tidernes morgen blev taekwondo brug til at forsvare sig mod angreb fra dyr og mennesker. I dag er sporten en anerkendt sport, der har været OL disciplin siden 1988.

Taekwondo træning styrker udøvernes fysiske kontrol, hvad angår smidighed, styrke og hurtighed. Udover træning i selve kampsporten handler sporten også om at dyrke værdier som respekt, disciplin og selvtillid.

Der findes i dag knap 100 taekwondo klubber i Danmark.

Træning af børn starter som leg 

Børn er typisk mindst 8 år, når de begynder på Taekwondo. Her er de nemlig i stand til at koncentrere sig om de enkelte øvelser uden risiko for at skade sig selv eller andre. I nogle klubber kan man starte tidligere, men i så fald fokuseres træningen i høj grad på læring via leg. Efterhånden kombineres legen med teknisk træning.

Mange klubber har målrettede aktiviteter rettet mod børn

En del danske klubber arbejder målrettet med aktiviteter rettet mod børn via programmet "Den Gode Taekwondo-klub for børn", som Dansk Taekwondo Forbund har søsat.

Klubber, der er med i dette program, arbejder målrettet på forskellige områder som f.eks. at udforme en konkret børnepolitik, at inddrage forældre, at indrette lokaler i børnehøjde samt at sikre børn mulighed for at erhverve sig bælter i overensstemmelse med deres faktiske kunnen.


HVIS DU VIL VIDE MERE OM TAEKWONDO:
 

Taekwondo klubber - få overblik over, hvor børn kan gå til taekwondo.

Taekwondo video - se videoen Master Kims Taekwondo børn.

Dansk Taekwondo Forbund - læs mere om taekwondo på Dansk Taekwondo Forbunds website.
 

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!