Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Tai Chi

Tai Chi Pige

I Tai Chi er der fokus på en rolig afbalancering af krop og sind

Tai Chi er en gammel kinesisk kampkunst, der benyttes til at træne krop og sind. I Kina dyrkes Tai Chi gerne hver morgen. Sporten dyrkes mest af voksne, men enkelte klubber har tilbud målrettet børn. I så fald er der tale om en tilpasset version af Tai Chi. Her trænes børn i områder som balance, koordinering, samarbejde, koncentration og at lytte med kroppen.

Tai Chi siges i øvrigt at modvirke stress og rastløshed og at stimulerer børns fantasi og indlevelsesevne, hvilket kan gøre det til en god disciplin for børn med f.eks. adfærdsmæssige problemer.

Børn skal dog være min. 8-9 år, før de kan få gavn af Tai Chi. Det anbefales i øvrigt, at barnet starter med nogle af de mere aktive kampsportsgrene før Tai Chi, der helt primært fokuserer på en passiv og rolig afbalancering af krop og sind.

Det er pt. kun lykkedes os at støve en enkelt klub op i Storkøbenhavn, der tilbyder Tai Chi både for børn og babyer - nemlig Tai Chi & Qigong på Frederiksberg. Kender du til andre steder, må du meget gerne give os et praj.

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!