Aktive oplevelser til hele familien
Register Sign In Om NySport

Triathlon

Triathlon barn

En sport, der kombinerer svømning, cykling og løb


Triathlon er en kombination af tre af de mest populære sportsgrene i Danmark, nemlig svømning, cykling og løb.

Der findes flere forskellige officielle distancer fra sprint (750 meter svømning, 20 km cykling og 5 km løb) til den berømte Ironman, der består af 3,8 km svømning, 180 km cykel og 42 km løb (et marathon).

Motionstri for voksne er oftest ca. 400 meter svømning, 18 km cykling og 4 km løb, mens distancerne for børn starter fra 25 meter svømning, 1 km cykling og 500 meter løb.
 

Der er endnu kun få tilbud til børn, men der er fokus på at udvikle området


Der findes endnu kun enkelte klubber i Danmark, der tilbyder træning for børn, men det er et område som bl.a. Dansk Triathlon Forbund har fokus på at udvikle.  

Nogle klubber har desuden ad hoc tilbud målrettet børn, ligesom der afholdes en række events, hvor børn har mulighed for at prøve sporten - naturligvis på distancer målrettet deres alder og niveau. Kontakt din lokale klub for at høre nærmere om mulighederne.
 

Tri4Fun er for børn fra 3.-10. klasse


Sidst, men ikke mindst er der i nogle byer mulighed for at stifte bekendtskab med sporten via initiativet Tri4fun, der retter sig mod skolebørn i 3.-10. klasse.

Projektet har til formål at vise børnene, at kombinationen af de tre populære sportsgrene ikke betyder, at sporten bliver hårdere, mere kedelig eller mere ekstrem, men tværtimod gør den mere levende, varieret, intens og sjov.


HVIS DU VIL VIDE MERE OM TRIATHLON:
 

Triathlon klubber - få overblik over klubber, der har tri-tilbud til børn og unge.

Triathlon video - se et klip fra et stævne for de 5-12 årige.

Dansk Triathlon Forbund - læs mere om triathlon på Dansk Triathlons website.
 

Del denne side på Facebook - med eller uden en kommentar!